Планинарски ранци селекција модели 2019/2020

Селектиравме неколку планинарски ориентирани ранци (не ски или бајк) кои задоволуваат широк спектар на потреби, за брзo движење и реталивно кратки престои во планина до неколку дена. Со капацитет од 25 до 40 литри. Доколку имате потреба и прашувате, што е добро, каков ранец да си купам, нашава селекција можеби ќе би помогне. Издвоените ранци, зависно од вашите потреби и навики во планинарењето располагаат со држачи за цепини,  простор и стегачи за заштитна кацига, холдери за рехидратација, лесно достапни џебови и простор за складирање шишиња за вода или резервоар, ламби, наочари  и други пропратни парчиња опрема.

ORTOVOX Traverse 40

MILET UBIC 40

Deuter, Futura PRO 38 SL

Salewa, MTN TRAINER 28L

Patagonia Women’s Nine Trails Pack 26L

DEUTER Trans Alpine Pro 26

 

 

 

 

Докторите низ студии докажуваат како планинарењето го менува мозокот

 

 

 

Previous Post
Опрема за планинарење
Menu